tirsdag 20. mars 2012

På Cafe Sånn!

I går var jeg innom kafeen som ligger vegg i vegg med Kulturhuset - Cafe Sånn!. Ikke sånn helt tilfeldig, for jeg har lenge tenkt at de er så gjennomført i sin gjenbruksstil at de er interessante for oss som er over middels interessert i temaet gjenbruk. Se på bildene, så ser du at det er en koselig plass.

Sist jeg var der skulle min mann og jeg på åpningskonserten til Nordlysfestivalen. Forøvrig en konsert med snert i, for oss som er opptatt av miljø, gjenbruk og ombruk. En komponist hadde laget et musikkstykke med dette temaet og Nord-Norsk Symfonietta spilte på "søppelinstrumenter" (kjøleskap, metallskrap etc) og var kledd i jakker lånt fra våre renovatører. Stilig spør du meg!

Men tilbake til Kafe Sånn. Jeg liker stemningen der. Der finner du lunsjgjester fra næringslivet i sentrum, mødre som er i barselpermisjon og til og med noen fedre i samme situasjon. Pulserende er et godt begrep. Men jeg legger også merke til at studenter velger å sette seg der med studiene sine. Gruppeoppgaver, lesing og faglige diskusjoner høres dersom man lytter litt. Og latter - deilig befriende latter hørte jeg på den lille turen innom i går. Latter fra damer som treffes på kafe. Og latter smitter, så jeg måtte smile litt for meg selv der jeg gikk og bl.a. la merke til de kule stolene ved det hvite respateksbordet. Ekte rosa og mintgrønt skinn. Kult!

Men kanskje det jeg legger best merke til er at gjestene ofte er kulturpersonligheter i ulike sjangre. Noen kjenner jeg igjen fra forestillinger på Hålogaland Teater (både som publikum og aktør), noen kjenner jeg igjen som musikere i forskjellige sjangre. Og så har vi en og annen politiker som stikker innom. Kanskje fordi Rådhuset er så nært? Eller bare fordi det er så trivelig å møte folk akkurat på Kafe Sånn!? Kanskje maten gjør utslaget? For de har noen utrolig gode lunsjretter på menyen.

Men Kafeen har som sagt en gjennomført gjenbruksstil. Og mens jeg var der kom jeg i snakk med en av eierne som kunne forklare at det forsøker å samle på retro møbler i ulike stilarter og sjangre. Men de trenger ganske mange møbler fordi slitasjen på disse møblene er ganske tøff på en slik kafe.

Noen av møblene har de pusset opp - eller de har fått tak i dem ferdig fornyet. Som den lampa med tre skjermer - gaske kul eller?

Men den grønne stolen, som en gang sikkert har vært flott, synes jeg personlig var "dårlig behandlet". Omtrekkingsarbeidet var godt utført, men skai/jukseskinn på en slik stol passer ikke. Ikke fargen heller, spør du meg. Den fortjener et bedre ytre etter å ha (over)levd så lenge.

Men brosjyrebordet som sto i en krok ved toalettene må ingen pusse noe på. Det gamle sminkebordet har fått nytt liv som oppbevaring av ulike "flyers" og brosjyrer og passet vedig godt inn mot veggen med moderne tapet med sølvskimmer.

Til sist et bilde fra noen stoler som sikkert alltid har vært kafèstoler. Og disse stolene hadde fått nytt trekk en gang i tiden. Men nå synes jeg de godt kunne fått nye trekk igjen. Hva synes du? Ta deg en tur innom og se selv. Plassen har uansett god stemning, trivelig betjening og hyggelige gjester. Servicen er god - og selv om du bare har en halv time lunsj tror jeg du rekker å få mat i deg. De er kjappe på kjøkkenet, etter min erfaring. Kos deg!

1 kommentar:

  1. Sånn er det perfekte eksempel på at gjenbruk skaper en spennende atmosfære :)

    SvarSlett