onsdag 18. april 2012

Gjenbruks- og Retroutstilling

Folkens, vi er i gang med Miks og triks utstillingen på rådhuset. Og jeg er så begeistret! Hele prosessen har vært så artig å være med på. Ida Rørvik, Interiørdesigneren vi samarbeider med er veldig, veldig dyktig. Hun har samlet saker og ting fra gjenbruksbutikken på Remiks (som egentlig er drevet av Tromsprodukt) og Edel Antikk og Retro i Storgata. Hun har lånt saker og satt sammen farger og mønstre jeg ikke hadde en anelse om skulle passe sammen.

Vi fikk hjelp av snekker Oddvar Fredriksen som på kort varsel satte opp veggene av materialer som var donert av Neumann her i Tromsø. Deretter skulle det tapetseres og legges gulv.

Ida har hatt god kontakt med Espen og Ida på Fargerike på "Storgatbakken" som har levert trendy tapet og gulv som passer veldig godt i et retromiljø. Desverre ble den personen fra Fargerike, som skulle legge gulv og tapetsere, syk og kunne ikke gjøre jobben. Men da fikk jeg med meg mine gode kollegaer, Linda og Stein, som stilte opp for å grunne veggene, tapetsere og legge gulv sammen med meg. Det er ikke verst å ha så fleksible og trivelige kollegaer. Og det må sies - den tapeten var utrolig enkel å legge og det ble ikke mer skre enn ca 10 cm pr rull. Utrolig drøyt.Og resultatet ble bra! Det er så en kan bli inspirert til å gjøre noe hjemme med tapeter.... (Hmm, det skulle min mann hørt...)

Og vi ble ferdige tidsnok. Ida kunne begynne å sette sammen tingene i god tid og alt ble ferdig før den formelle åpningen av utstillingen. Og jeg var så heldig å få følge Ida i denne prosessen. Hun er engasjert og har et øye for interiør som jeg misunner henne.

Men det mest morsomme var å komme over alle tingene og huske tilbake. Det er virkelig en "erindringens tid" jeg har opplevd. Tingene har liksom historier i seg og jeg kom på både det ene og det andre barndomsminnet etterhvert som Ida satte fram ting. Som den ene puta som var sydd av diamantsting. Jeg kom på at jeg faktisk har sydd akkurat likens pute selv, en gang da jeg var 12-13 år. Men hvor i all verden ble den av? Ikke vet jeg, men det er ikke så nøye. Det er morsomt å huske. Det er sånn det er med gamle ting - man blir satt tilbake i tid. Og hjernen har en tendens til bare å huske de gode tingene, derfor blir slike opplevelser så positive:)

Så folkens - dere må ta der en tur innom. Utstillingen står til 11. mai (og jeg gruer allerede til å rive ned hele greia...) På åpningen var Ida og undertegnede "levende modeller". Jeg hadde en redesign kjole sydd av Charlotte Nilsen/Feil Farge. En kjole jeg er veldig glad i. Og Ida - ja hun er bare gjennomført stilig - se den sveisen! Gjennomført retro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar