tirsdag 21. august 2012

Ferien er ubønnhørlig over...

Men det gjør absolutt ingenting. Ikke så lenge man har en så flott jobb som jeg har. Og så flotte kollegaer. Det har vært en lang sommer, der de fleste har vært bortreist på ferie når jeg var til stede - og motsatt. Men nå er alle på plass og jeg merker at tempoet er skrudd opp igjen. Takk og lov, for det er best med litt action.

Og i sommer har jeg fått tid til å tenke meg om i forhold til filmen "The Story of Stuff". Den er så godt laget som en illustrasjon på vårt forbrukssamfunn, økonomi og maktfordeling i verden. Se facebooksidene deres også. Og mer enn noen gang har jeg forstått at vi lever i en global verden. Det jeg gjør her hjemme setter spor rundt omkring i verden.

Forrige uke stod vi på stand på Studexpo, der vi presenterte kildesorteringssystemet i Tromsø for nye (og gamle?) studenter. En særdeles interessant opplevelse. Der kom jeg bl.a. i snakk med en student som hadde studert biokjemi tidligere, men nå noe annet. Hun gjorde meg oppmerksom på "The great Pacific Garbage Patch". Visste dere at det finnes gedigne øyer ute i de store havene som er dannet av søppel. Og vi snakker store "øyer"! Aftenposten hadde en artikkel om dette for en tid tilbake.
Her er et bilde jeg har hentet fra et nettsted. Og her er noen bildeserier/videoer. http://www.youtube.com/watch?v=Ta8HaHP_9rE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=rTZUVjF69eg&feature=related

Og her er en som kort forklarer hva, hvordan og hvem som er ansvarlig for denne forsøplingen: http://www.youtube.com/watch?v=xc6LvdsyJ4U&feature=fvwrel. Og visste du at alt plast som noen gang er produsert faktisk fortsatt befinner seg i omløp. Det tar så lang tid å bryte ned plast at alt som er kastet som søppel faktisk fortatt eksisterer. Det er derfor vi i Remiks ønsker at alt av plast må kildesorteres og leveres til gjenvinning. Så kjære alle sammen - kast plast i de blå posene!!

Men nok om det nå, når man først lar seg engasjere er det vanskelig å stoppe. Det er liksom så dramatiske konsekvenser vi snakker om. Men det er vanskelig å ta alt inn over seg. Men jeg tror vi må - snart.

Men det var dette med forbruk og kast da. Og det at jeg ønsker å finne en måte og markere at jeg forsøker å forandre dette mønsteret. Jeg har tatt en beslutning, men den sitter inne fordi den også er dramatisk og får store konsekvenser..... Jeg kommer tilbake til dette - og da..... Ja vi får se:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar